Català
Español
English
Què és JIN-PA ?

JIN-PA: paraula tibetana que significa "generositat". "Generositat", en la cultura tibetana, té un significat molt profund: comporta ser conscient de que tot forma part d' "Un" i "Un" de "tot", per tant, devem ser generosos i actuar  en coherència amb aquest principi d' INTERDEPENDÈNCIA  respectant, ajudant i estimant als demés .El que  els  passa en els altres, ens afecta a nosaltres i a l'inrevés.
Sigues generós amb els demés i la vida serà generosa amb tu.


JIN-PA es constitueix en Barcelona el 27 de novembre del 2007.Està inscrita en el  Registro Nacional de Asociaciones: Grupo 1 / Sección 1 / amb el número: 591341.
Està acreditada amb el Número d' Identificació Fiscal (NIF) G64724081.
Consta inscrita en l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb el Número 315. Acreditada amb el Codi Ètic de Bones Pràctiques.


Qui som i quina és la nostra comesa?

Som un grup de persones què, conscienciades del patiment extrem pel qual està passant el poble tibetà, des de fa més de mig segle, decideix fundar l'Associació "JIN-PA", des de la qual poder ajudar a aquest poble pacífic, transmissor d'una cultura mil·lenària basada en valors cóm la pau, l'amor i la compassió cap a tots els éssers. Valors que tant ens fan falta a la nostra societat.

Per això, comptem amb un equip directiu format per Junta Directiva i un bon número de socis, amics i voluntaris que fan possible que aquest bell Projecte, poc a poc, és faci realitat. En definitiva, ajudar a sortir de la marginació en que és troben els  acollits en els campaments de refugiats a l'Índia, i d'altres col·lectius del seu entorn en semblant situació, és la nostra missió.

Com?

Dotant-los dels recursos necessaris; (assistència sanitària, potabilitzadores d'aigua, sistemes de Reg, hivernacles,  cooperatives de treball, cursos de formació d'accés a noves tecnologies, etc.) de forma que els  permeti tenir un futur amb llum, que els ajudi a sortir de l'estat en que es troben.

Com treballem en els campaments de refugiats ?

Primer hi ha que comprendre que aquests campaments tenen una organització establerta pel Govern Tibetà en l'exili (Dharamsala, nord d'Índia). Tots ells compten amb dos caps responsables de l'organització i el funcionament dels mateixos. D' altra banda, per la seva idiosincràsia, els Lamas són autoritats de gran prestigi i confiança en aquesta societat.

En JIN-PA, tenim una gran sort al comptar amb el constant i inapreciable recolzament del nostre President Honorífic Ven. Gueshe Lobsang Jamphel. Ell té, en el Monestir de Sera Jhe, un dels Khangthengs que el composen, SERA JHE TSE THANG KHANG TSENG 28  (Bylakuppe, sud d'Índia), on viuen i estudien monjos de totes les edats. Ven. Gueshe Lobsang Jamphel, com autoritat , és el nostre segell de garantia per que el treball de  JIN-PA és desenvolupi amb eficàcia.
 El monestir de Sera Jhe és el centre  de referència dels campaments de la zona on treballem.

La majoria dels nostres projectes neixen a partir de les necessitats exposades pels caps dels campaments. Aquí busquem els recursos, els planifiquem i ells mateixos s' encarreguen de tot el procés de desenvolupament i manteniment. Aquesta dinàmica ens permet optimitzar els recursos destinats ja que, normalment, no requereixen del nostre desplaçament a la zona.

Albúm Fotogràfic de qui som
i algunes de les nostres activtats